FAQ

Wellicht vraag u zich af of een traplift wel mogelijk is in uw huis. Is mijn trap niet te smal? Belemmert de rail niet mijn doorgang? Maakt de traplift niet te veel herrie? Allemaal terechte vragen natuurlijk, die we met plezier willen beantwoorden.  

Is mijn trap niet te smal voor een traplift:

Geen trap is te smal. De inmeting van uw trap wordt zorgvuldig door ons getrainde monteurs gedaan. Na montage van de traplift blijft er altijd voldoende ruimte over voor degene die geen gebruik maken van de traplift. Ook zijn de zitting, voetenplank en armleuningen zo ontworpen dat ze weinig ruimte innemen doordat ze opklapbaar zijn.

Belemmert de rail niet de doorgang:

Stel dat u beneden aan de trap gelijk een deur heeft.  De doorgang zou worden belemmerd door de rail van de traplift zou u denken.  Dat hoeft niet.  Daar hebben wij de automatische klaprail voor bedacht. Dit Innovatieve design zorgt ervoor dat de doorgang vrij blijft. 

Maakt de traplift niet teveel herrie:

De elektrische motor is fluisterstil in gebruik. Dit zorgt voor meer comfort tijdens gebruik van uw traplift.

Hoe zit dat met de financien?

Wanneer u besluit om een traplift te nemen, wilt u natuurlijk weten  hoe u er financieel uitkomt.  Wellicht heeft u zelf geen idee met welke prijs u rekening moet houden.  De kosten van een traplift hoeven niet altijd volledig voor uw rekening te zijn.  Vaak kunt u gebruik maken van verschillende Nederlandse regelingen zoals:

  • Belastingaftrek (link)
  • Persoonsgebonden budget (PGB) (link)
  • De Wet maatschappelijke Ondersteuning (WMO) (link)

Welke betaalmogelijkheden heb ik bij aanschaf van een traplift?

Wanneer u tot aanschaf van een traplift besluit, zijn er verschillende mogelijkheden om voor de betaling zorg te dragen. Wij zetten dit voor u op een rijtje:

  • U betaald uw traplift zelf.

U kunt ervoor kiezen de traplift zelf in een keer te betalen.Op manier heeft u uw lift snel en eenvoudig in uw bezit. U kunt de kosten die u heeft gemaakt, in sommige gevallen,  bij de belastingdienst indienen als aftrekpost.

  • U betaald de traplift met subsidie.

In Nederland zijn er mogelijkheden om uw traplift met subsidie aan te schaffen. U kunt in sommige gevallen gebruik maken van De Wet Maatschappelijke Ondersteuning of het Persoonsgebonden Budget. Wil u hier meer over weten? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.

  • U financiert uw traplift.

Heeft u niet direct de beschikking tot financiele middelen en wilt u de traplift bij ons financieren? Dan is dit in klanspecifieke gevallen mogelijk. Wilt u weten of dit voor u ook mogelijk is? Neem dan contact met ons op.